Si të keni sukses në një intervistë pune?

Intervista juaj mund të jetë një sfidë frikësuese, por me disa përgatitje dhe planifikim nuk ka pse të jetë e tillë. Intervistat mund të shkojnë nga biseda që zgjasin vetëm disa minuta deri në disa takime zyrtare. Në çdo rast, intervista nuk duhet të konsiderohet frikësuese , por përkundrazi konsiderohet si një mundësi për të demonstruar pikat tuaja të forta, aftësitë dhe entuziazmin.

Para intervistës preferohet të bëhen këto gjëra:

Hulumtoni
Para intervistës, është një ide e mirë të mblidhni informacion në lidhje me kompaninë që ka pozicionin e lirë dhe të përpiqeni të lidhni përvojën tuaj me specifikimet e punës.

Vishuni në mënyrë zyrtare
Në një intervistë është jashtëzakonisht e rëndësishme të shikoni, veproni dhe të visheni profesionalisht pasi nuk do të keni mundësi për një shans të dytë.

Në rastin ideal, një kostum biznesi duhet të vishet – megjithëse kontrolloni me rekrutuesin tuaj për indikacione të kulturës së zyrës.

Këpucët e pastra, thonjtë e pastër të gishtave dhe flokët e pastërta janë tëpër të rëndësishme.

Kërkimet kanë treguar se një intervistues formon përshtypjen e tyre brenda tetë sekondave të para të takimit me një kandidat. Pjesa e mbetur e intervistës ose kalon duke konfirmuar këtë mendim, ose duke e ndërruar atë.

Praktikoni intervistimin

  • Bindni miqtë ose kolegët për t’ju bërë pyetje;
  • Praktikoni kontaktin me sy
  • Regjistroni me video seancat tuaja të praktikës – kushtojini vëmendje gjuhës së trupit dhe prezantimit verbal;
  • Eliminoni shprehje, si “uh”, dhe “um”.
  • Praktikoni përdorimin e gjuhës pozitive të trupit për të sinjalizuar besimin
  • Bëhuni gati më herët;
  • Merrni sa më shumë informacione rreth kompanisë që keni aplikuar;
  • Parashikoni pyetjet e mundshme;
  • Gjatë intervistës një shtrëngim duarsh i fortë me një buzëqeshje pozitive do të bëjë mrekulli kur të takoni për herë të parë intervistuesin tuaj.
  • Një bisedë e vogël me persona nga zona e pritjes në dhomën e intervistës do të ndihmojë gjithashtu.

Leave a Comment